Sık Kullanılanlara Ekle 
" 23 Nisan 2014 Çarşamba "
Bedir KARYAĞDI diyorki :
" Bu köfteciye ilk defa 22 yıl önce Rahmetli dedem götürmüştü, hala giderim. " --19.01.2010 04:02:22--
ABDÜSSELAM USTAMIZ...
Abdüsselam Soyarık...

TALİPOĞLU ile "BAM TELİ" NDEYİZ...
Tayfun Talipoğlu Bamteli Abdüsselam Balaban Özel Programı
NTV' de "Bam Teli"nin Eskişehir'in en ünlü Lezzet noktalarını anlattığı Programında Talipoğlunun ilk durak yeri biz olduk...
izlemek için...
ABDÜSSELAM BALABAN KEBAP
Abdüsselam Soyarık1938 yılında Abdüsselam Soyarık ustanın kurduğu "Abdüsselam Köftecisi" , Necdet Gengeç ve oğlu Oğuz Gengeç sayesinde günümüze kadar gelmiş ve o günden bugüne lezzetini aynı güzellikte korumuştur.

    Porsiyonları dolu dolu olan Balaban Kebap' ın İsmi Tatarca'da 'ÇOK' anlamına gelen Balaban kelimesinden gelmektedir.

BALABAN KEBAP'IN HAZIRLANIŞI VE LEZZETİNİN SIRRI

    Öncelikle Et seçimi ile işe başlanır. Şiş kısmı için özenle seçilmiş dana eti kullanılır. Etin Sinirleri temizlendikten sonra tuzlanıp yağlanır ve soğuk hava deposuna konulur.

    Soğuk hava deposunda üç gün bekletildikten sonra dördüncü gün etler Balaban Kebap için yeterli yumuşaklığa ve kıvama gelir. Köfte kısmı için sırf dana kaburga eti kullanılmaktadır. Orta yağlı kıyma haline getirilmiş kaburga eti ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber ve bir miktar su ilave edilip bolca yoğrulur. Köfte ne kadar çok yoğrulursa o kadar lezzetli olmaktadır. 

Balaban KebapBalaban Kebap'ın lezzetine lezzet katan ve çok önemli olan ayrıntı kemik suyudur. Dana kemikleri yaklaşık üç saat boyunca kaynatılmaktadır. Bu kemik suyu bir taraftan et ve şiş kızartılırken Balaban Kebap'ın ısıtılmış ve doğranmış özel pidelerin üzerine dökülüp ardından süzülmektedir. Pidelerin üzerine inceltilmiş yoğurt konulur ve yine et suyu ile inceltilmiş tamek sosu dökülür. Şiş ve köfteler konulmadan önce son olarak eritilmiş tereyağı pidelerin üzerine dökülmektedir.  Bin bir lezzetle hazırlanmış pidelerin üzerine köfteler konulmakta ve lezzete sunulmaktadır...
AFİYET OLSUN
Skip Navigation Links
Anasayfa
Abdüsselam Balaban Kebap
Basında Abdüsselam Balaban
Galerimiz
Eskişehir
İletişim
Copyright © Abdüsselam Balaban Kebap Arifiye Mahallesi Belediye Sokak No:63/7  Eskişehir   ||   Telefon : +90 222 231 1444/+90 222 220 8633   ||   bilgi@balabankebap.com.tr
Tasarım ve ProgramlamaInnovasyon IT & Web